Produkčný dizajn interiéru Roadster bude lepší než koncept, predovšetkým v detailoch

Keď Tesla prekvapivo odhalila ďalšiu generáciu Roadster potom, čo minulý rok odhalila Tesla Semi, množstvo ľudí ostalo v šoku. Málokto si asi pomohol a neodolal pridať sa ku kolektívnemu burácaniu potom, čo sa prototyp zviezol z vlečky Tesla Semi.

Bolo to po prvýkrát, čo sme mohli vidieť dizajn auta a exteriér bol absolútne šokujúci. Ako zvyčajne, hlavný dizajnér Tesly, Franz von Holzhausen, ktorý šoféroval prototyp na evente a Bernard Lee, dlhoročný manažér externého dizajnu, urobili skvelú prácu.

Veci však boli ešte zaujímavejšie, keď sme sa mohli pozrieť na interiér vozidla, ktorý mal zaujímavé funkcie vrátane volantu a centrálnej obrazovky. Tieto funkcie sú skôr typické pre koncept vozidlo a nie produkčný dizajn. Avšak na rozdiel od iných automobiliek, Tesla bola historicky dobrá pri dodávaní produkčných vozidiel, ktoré sa podobajú svojim konceptom.

Keď sa na toto spýtal Fred Lambert z Electrek, získal odpoveď priamo od Muska:

Musk už predtým hovoril o nových funkciách, ktoré boli pridané do Roadster od odhalenia, ako je pridanie trysky studeného vzduchu na zvýšenie výkonu. Nepočuli sme však toho toľko o dizajne, o ktorom Musk tvrdil, že bude „lepší“ než v koncept verzii. Existujú však obavy ohľadom motýlieho volantu, ktorý je nelegálny na cestách na väčšine trhov. Tesla tvrdí, že plánuje priviesť vozidlo do produkcie v roku 2020.

Odpoveď Tesly sa dá pochopiť tak, že ani samotná spoločnosť si ešte nie je úplne istá, ako produkčná verzia bude vyzerať, keďže sa momentálne sústredí na Model 3 a Model Y. Automobilka však má nápady, ako produkčný dizajn vylepšiť.

Dizajn interiéru nového prototypu Roadster je blízko k „hviezdnej lodi“, o ktorej Musk hovoril už nejakú tú dobu. Produkčná verzia volantu sa však zmení, keďže v súčasnom dizajne neprejde reguláciami. Nedávne plány Tesly taktiež zahŕňajú harmonizáciu interiéru Modelu S a Modelu X s interiérom Modelom 3. Hoci to neznamená, že to urobia aj s Roadster, ktorý bude najlepším vozidlom Tesly.

zdroj fotografie: electrek.co


zdroj: electrek.co, zdroj titulnej fotografie: electrek.co

[TheChamp-Sharing]

„Našli ste chybu v texte? Vyznačte chybnú časť textu a stlačte CTRL+ENTER. Ďakujeme“

0 komentárov

Leave a reply

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov stránky prepriemysel.sk je bez predchádzajúceho písomného súhlasu prepriemysel.sk porušením autorského zákona.

 Ochrana osobných údajov | O nás | Kontakt | Cenník

“.

Log in with your credentials

Forgot your details?