Volkswagen investuje do vývoja automatických kamiónov

Divízia Volkswagenu pre kamióny plánuje do konca tejto dekády investovať vyše 500 miliónov euro na zlepšenie a vývoj infraštruktúry a možností automatickej dopravy kamiónov.

MAN, časť divízie Volkswagenu pre kamióny, využila podujatie v Mníchove, aby demonštrovala konvoj bezvodičových kamiónov, ktoré komunikujú jeden s druhým a odovzdávajú si dôležité informácie a tým zvyšujú bezpečnosť a znižujú spotrebu až o 10%.

Nemecký rival Daimler už dlhšie vyvíja bezvodičové kamióny, ktoré budú bezpečné a navyše budú mať nižšiu spotrebu nafty.

Volkswagen sa snaží znovu postaviť na nohy po škándáli s emisiami zo Septembra 2015, a preto zavádza nové systémy a snaží sa preraziť na trhu s niečím unikátnym, aby odvrátil pozornosť od tohto škandálu.

Volkswagen plánuje utratiť stovky miliónov euro v nasledujúcich piatich rokoch na zlepšenie senzorov a komunikácie kamiónov a ďalej na automatické brzdné systémy.

„Kamión budúcnosti bude plne pripojený k internetu a bude spracovávať mnoho informácií, ktoré sa prejavia vo vyššej bezpečnosti a vyššej účinnosti.“ Povedal pre Volkswagen generálny riaditeľ pre kamióny Andreas Renschler na podujatí v Mníchove.

„V budúcnosti už nebude len potrebné stavať diaľnice a budovať mosty, avšak bude nutné zavádzať aj internet popri cestách.“

Zdroj: reuters.com

[simppleboxshortcode]

0 komentárov

Leave a reply

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov stránky prepriemysel.sk je bez predchádzajúceho písomného súhlasu prepriemysel.sk porušením autorského zákona.

 Ochrana osobných údajov | O nás | Kontakt | Cenník

“.

Log in with your credentials

Forgot your details?