Služba, ktorá mnohé podniky počas krízy zachránila a pomáha stále

Obmedzenie pohybu a mnohé lockdowny v minulosti spôsobili zbrzdenie ekonomiky a celého podnikateľského sektora. Avšak, aj napriek pretrvávajúcej kríze je tu služba, ktorá mnohým spoločnostiam pomohla v neľahkých časoch prežiť a zákazníkom uspokojiť ich potreby.

Aby ste si pre svoje podnikanie vedeli vhodnú medzinárodnú prepravu vybrať ako poistku aj vy, máme pre vás niekoľko dobrých rád.

Ktorá cestu si zvolíte vy?

Námorná, letecká, železničná nákladná doprava alebo kamión – ktorá prepravná trasa je pre vašu zásielku tá správna? Výber správneho dopravného prostriedku spoľahlivej medzinárodnej prepravy závisí od rôznych faktorov, ako je trvanie prepravy, infraštruktúra, náklady a typ produktu, ktorý sa má odoslať.

Kamiónová preprava

Kamiónová doprava má najväčší podiel na dopravnej logistike v rámci celej krajiny. Má to viacero dôvodov. Preprava kamiónmi je nielen logisticky najjednoduchší, ale aj cenovo najvýhodnejší spôsob prepravy tovaru na krátke vzdialenosti.

Ďalšou veľkou výhodou je možnosť doručenia od domu k domu. Preprava vlakom, loďou alebo lietadlom si vždy vyžaduje určitý čas prípravy a následného času. V prípade nákladného auta je naopak možné tovar doručiť priamo k zákazníkovi bez ďalšej manipulácie.

Nevýhodou je obmedzená nosnosť, nastávajúca premávka na cestách a závislosť od počasia. Cez štátne sviatky a nedele sa okrem iného dá jazdiť len s výnimkou.

Námorná preprava

Vodné cesty sa väčšinou používajú ako dopravná cesta, keď sa vyžaduje vysoká kapacita a nie je potrebná urgentná dodávka. Najčastejšie sa používajú veľké kontajnerové lode. Len pre zaujímavosť, v súčasnosti najväčšia kontajnerová loď je dlhá približne 400 metrov, široká 61 metrov. Námorná preprava je lacná a efektívna, ale vyžaduje si dlhý čas prepravy vrátane času prípravy a následného času.

Typickým tovarom tejto prepravy sú preto ťažké, objemné veci vo veľkých množstvách a voľne uložené tovary, ako je uhlie, rudné kovy alebo poľnohospodárske produkty. Námorná nákladná doprava ponúka v porovnaní s leteckou nákladnou prepravou väčšiu kapacitu a zároveň je lacnejšia a menej znečisťuje životné prostredie. Okrem toho môžu byť týmto spôsobom často prepravované aj produkty, ktoré nie je možné z bezpečnostných dôvodov prepravovať letecky.

Letecká nákladná doprava

Letecká preprava nákladu je najrýchlejšou, ale aj ekologicky najškodlivejšou a najdrahšou dopravnou cestou. Kvôli vysokým nákladom a vysokým emisiám sa letecká doprava používa hlavne na dlhé vzdialenosti v niekoľkých krajinách. Tento typ prepravy je obzvlášť vhodný pre rýchlo sa kaziace potraviny, citlivý a hodnotný tovar, ako aj pre produkty vyžadujúce rýchle dodanie.

Nákladná železničná doprava

A nakoniec nie menej dôležitá železničná nákladná doprava je považovaná za veľmi ekologickú dopravnú cestu. Týmto spôsobom sa tovar prepravuje po železnici pomocou nákladných vlakov. Okrem univerzálnych nákladných vozňov sa na prepravu kvapalných alebo plynných tovarov používajú špeciálne chladiarenské vozne a cisternové vozne.

Veľkou výhodou je existujúca kapacita. 500 metrový nákladný vlak nahrádza približne 30 kamiónov. Železničná doprava je tiež vhodná najmä na veľké vzdialenosti.

Tak ktorú z nich si pre svoje podnikanie vyberiete vy?

Zdroj obrázka: Travel mania/Shutterstock.com

0 komentárov

Leave a reply

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov stránky prepriemysel.sk je bez predchádzajúceho písomného súhlasu prepriemysel.sk porušením autorského zákona.

 Ochrana osobných údajov | O nás | Kontakt | Cenník

“.

Log in with your credentials

Forgot your details?