Vybudovanie ďalších Silicon Valley

Mestá na celom svete v súčasnosti súperia, ktoré z nich sa stane ďalšou kolískou pre start-upové firmy. Aké sú magické ingrediencie potrebné pre podnikateľov, aby vybudovali úspešné firmy vo vašom meste?

Evidentne sú to talent, dotácie a „šialení ľudia“.

Niektoré mestá sú takýmito kolískami pretože sú lokalizované blízko hlavného trhu. Moskva je typický príklad. „Mali by ste byť v Moskve, ak chcete byť na Ruskom trhu“ povedal podnikateľ Pavel Bogdanov. „Ruský trh je veľký trh – viac ľudí online a viac ľudí so smartfóńami než v ktorejkoľvek inej krajine v Európe.“

Sú to nie len start-upy samotné, ktoré sú potrebné, aby bolo mesto úspešné. „Potrebujete mladých ľudí s talentom a podnikateľského ducha“ povedala Cornelia Yzer, Berlínska senátorka pre ekonomiku, technológiu a vývoj, „ale tiež potrebujete voľné podnikateľské prostredie, aby tieto talenty a podnikateľský duch nebol brzdený byrokraciou a štátom.“

„Čo musíme ako štát a vláda robiť je podporovať start-upy a budovať digitálnu infraštruktúru zajtrajška, takže spoločnosti môžu s ňou pracovať.“ Na strane vlády a štátu je tiež potrebné vzdelávanie mladých ľudí, aby boli skúsení v programovaní a podnikaní.

Nie je na to univerzálny recept. Všetci hovoríme o Silicon Valley – ktorá je úžasná tým, čo sa tam deje a udialo, ale akonáhle sa to budete snažiť to zistiť a skopírujete to, už ste 20 rokov pozadu. Sú veci, ktoré sa v Silicon Valley môžete naučiť, čo sú rýchlosť a spolupráca s ostatnými, ale kľúč je vždy pozrieť sa na Vaše silné stránky.

 

[simppleboxshortcode]

0 komentárov

Leave a reply

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov stránky prepriemysel.sk je bez predchádzajúceho písomného súhlasu prepriemysel.sk porušením autorského zákona.

 Ochrana osobných údajov | O nás | Kontakt | Cenník

“.

Log in with your credentials

Forgot your details?